Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.

Magic of the Movies – deel 2

21-22 september 2018 — Den Haag
Een optreden dat verzorgd wordt door een projectorkest en koor die bestaat uit getalenteerde amateurs. Het concert vind plaats op 21 en 22 september.

Voor meer informatie en tickets zie: http://www.farmermusicbv.nl


Fimucité

21-29 september 2018 — Santa Cruz, Spanje
Er is elk jaar een prachtig filmmuziekfestival op het Spaanse eiland Tenerife. Allerlei concerten kunnen dan worden bijgewoond, met twee grote concerten in het laatste weekend van het festival. Eén concert gaat over muziek van films over buitenaards leven, en de tweede is de film Close Encounters of the Third Kind met live muziek. Soundtrackwereld zal waarschijnlijk bij deze twee concerten aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie: http://fimucite.com


De wereld van Junkie XL

12-13 oktober — Leeuwarden, Groningen
Het NNO speelt de muziek van Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL in Groningen en Leeuwarden. Er wordt muziek wordt gespeeld uit Mad Max, Man of Steel, The Dark Tower en Tomb Raider. Holkenborg zal niet aanwezig zijn vanwege verplichtingen in de VS. Soundtrackwereld zal in Leeuwarden aanwezig zijn

Zie voor meer informatie: https://nno.nu/concert/wereld-junkie-xl


Brian Tyler Returns: Live in Concert

25 oktober 2018 — Londen, Engeland
Brian Tyler zal na een succesvol concert in Londen nogmaals een concert geven in deze stad. Soundtrackwereld zal hierbij aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie: Brian Tyler Returns: Live in Concert


An Evening with John Williams

26 oktober 2018 — Londen, Engeland
Wat men niet voor mogelijk hield, gebeurt blijkbaar toch. John Williams komt namelijk voor een concert naar Europa en wel in het Royal Albert Hall in Londen. Op het moment dat de kaarten in de verkoop gingen, was het concert gelijk uitverkocht. Soundtrackwereld heeft voor dit concert kaarten weten te bemachtigen!

Zie voor meer informatie:
https://www.royalalberthall.com/tickets/events/2018/an-evening-with-john-williams-in-concert/


Star Wars Symphonic

November 2018 — Netherlands
In November zal een groot orkest met koor muziek uit Star Wars spelen. Dit zullen ze doen in verschillende steden in Nederland. Wij zullen het concert op 19 november bezoeken.

Voor meer informatie zie http://worldconcerts.nl/


Hans Zimmer Tribute Show

17 November 2018 — Szczecin, Polen
Wij hebben een versie van dit concert in 2014 al bijgewoond. Het is tijd om te kijken of er veel veranderd is.

Voor meer informatie zie http://www.moviesinconcert.nl/index.php?page=view&id=24059


Film Music Prague 2019

1-4 Februari 2019 — Praag, Tsjechië
De volgende editie van het muziekfestival in Praag belooft weer geweldig te worden. We waren in het verleden al aanwezig en je kan hierover terug lezen in onze Film Music Prague verslagen. Op dit moment is er een concert aangekondigd met John Powell, die gehouden wordt op 1 februari en op 3 februari is er een concert met Ridley Scott-films met Harry Gregson-Williams als hoofdgast.

Voor meer informatie over dit festival zie http://filmmusicprague.com/?lang=en


Joe Hisaishi

9-10 februari 2019 – Parijs, Frankrijk
Joe Hisaishi keert terug naar Parijs voor een concert. Hij zal muziek spelen uit Hayao Miyazaki films, maar ook andere werken. Beide concerten zijn uitverkocht, maar Soundtrackwereld zal wel aanwezig zijn op de zaterdagconcert.

Zie voor meer informatie: https://philharmoniedeparis.fr/en/activity/concert-symphonique/19388-joe-hisaishi


Avond van de Filmmuziek

29 maart 2019 — Amsterdam
Dit is het grootste concert over filmmuziek in Nederland en wordt altijd voor televisie opgenomen. Dit jaar zullen ze voor de vijfde editie in plaats van drie concerten in ‘Het Concertgebouw’ in de veel grotere Ziggo Dome optreden. Je kunt hier over de laatste twee edities lezen. Uiteraard zal Soundtrackwereld voor de derde keer aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie: http://avondvandefilmmuziek.nl/


Harry Potter and the Goblet of Fire In Concert

9-12 mei 2019 — Rotterdam, Nederland
Harry Potter-concerten, waar je de film kunt bekijken met een orkest dat de muziek speelt, zijn enorm populair in Rotterdam en nu is het tijd voor de vierde film. Ze zijn behoorlijk snel uitverkocht, maar we hebben kaartjes voor 11 mei weten te bemachtigen. Als je nieuwsgierig bent naar deze concerten, hebben we er hier over geschreven.

Zie voor meer informatie: https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/harrypotter


Krakau Filmmuziekfestival 2019

15-19 Mei 2019 — Krakau, Polen
Veel is er nog niet bekend over de 12de editie van dit festival, behalve de data. We hebben vorige edities erg genoten, zoals te lezen is in onze Krakau FMF verslagen.

Voor meer informatie over dit festival zie http://fmf.fm


Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.