Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.

Joe Hisaishi Symphonic concert

5 mei 2019 — Praag, Tsjechë

Film Music Prague heeft een nieuwe samenwerking met de Japanse componist Joe Hisaishi voor een concert op 5 mei aangekondigd.

Voor meer informatie, zie onze eigen aankondiging.


Harry Potter and the Goblet of Fire In Concert

9-12 mei 2019 — Rotterdam
Harry Potter-concerten, waar je de film kunt bekijken met een orkest dat de muziek speelt, zijn enorm populair in Rotterdam en nu is het tijd voor de vierde film. Ze zijn behoorlijk snel uitverkocht, maar we hebben kaartjes voor 11 mei weten te bemachtigen. Als je nieuwsgierig bent naar deze concerten, hebben we er hier over geschreven.

Zie voor meer informatie: https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/harrypotter


Krakau Filmmuziekfestival

14-21 Mei 2019 — Krakau, Polen
 We hebben van de vorige edities erg genoten, zoals te lezen is in onze Krakau FMF verslagen en we kijken uit naar de volgende editie.

Voor meer informatie over dit festival zie onze aankondiging.


Muzikale Moviestars

Mei — Noord-Nederland
Het Noord-Nederlands Orkest gaat vijf keer in Nederland optreden met klassieke stukken die gebruikt worden in films en daarnaast ook originele filmmuziek. Soundtrackwereld gaat naar het concert in Drachten.

Voor meer informatie zie: https://nno.nu/concert/muzikale-moviestars


The Music Of Michael Giacchino

21-22 juni – Dublin, Ierland
Voor het eerst in Ierland presenteert het RTÉ National Symphony Orchestra met trots een twee concerten met Giacchino’s muziek met hem zelf als dirigent. Het eerste concert is een avond met een selectie van zijn muziek. Het tweede is een concert met muziek uit het tv-serie Lost. Soundtrackwereld is alleen bij de eerste met een selectie van zijn muziek aanwezig.

Voor meer informatie zie: https://www.nch.ie/Online/default.asp?BOparam::WScontent::loadArticle::permalink=Michael-Giacchino-Jun19&BOparam::WScontent::loadArticle::loadArticle::context_id=

Star Wars: The Empire Strikes Back – Live in Concert

11-14 juli — Amsterdam
In Het Concertgebouw in Amsterdam wordt Star Wars: The Empire Strikes Back op een groot scherm vertoond met Het Residentie Orkest dat de muziek uitvoert onder leiding van Dirk Brossé. Soundtrackwereld zal het concert op 14 juli bijwonen.

Voor meer informatie zie: https://www.concertgebouw.nl/concerten/star-wars-the-empire-strikes-back-live-in-concert/11-07-2019

Met André Kuipers naar de maan

21-22 juli — Amsterdam
De astronoom André Kuipers en het Symfonieorkest Vlaanderen nemen je mee op een magische ruimtereis naar de maan in “Het Concertgebouw”. Beelden, verhalen en muziek van Richard Strauss, John Williams en meer. Soundtrackwereld zal aanwezig zijn op het concert op zaterdag 22 juli.

Voor meer informatie zie: https://www.concertgebouw.nl/concerten/met-andre-kuipers-naar-de-maan/21-07-2019-1/special=BankGiro+Loterij+ZomerConcerten/page=1


Fimucité

20-29 september, 2019 – Santa Cruz Spanje
Er is elk jaar een prachtig filmmuziekfestival op het Spaanse eiland Tenerife. Allerlei concerten kunnen dan worden bijgewoond. De eerste drie concerten zijn al aangekondigd.

Zie voor meer informatie: http://fimucite.com


Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.