Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.

Ennio Morricone The 60 Years of Music Tour

december 2017 en maart 2018 — Italië
Ondanks zijn hoge leeftijd is Ennio Morricone nog steeds aan het touren. Hij blijft echter wel in zijn thuisland. Soundtrackwereld zal hem in Florence bezoeken op 2 maart.

Voor meer informatie zie http://www.enniomorricone.org/events/


NNO Speelt Games

december 2017
Het Noord Nederlands Orkest doet een aantal concerten in Nederland waar gamemuziek centraal staat. Dit belooft een unieke ervaring te worden. Soundtrackwereld is aanwezig bij het concert op 20 december in Groningen.

Voor meer informatie zie: https://www.nno.nu/concert/nno-games


Harry Potter and the Prisoner of Azkaban In Concert

18 – 21 Januari 2018 — Rotterdam
In Rotterdam kan men genieten van deze derde Harry Potter film, terwijl het Rotterdams Philharmonisch Orkest de muziek live erbij zal spelen. Soundtrackwereld is aanwezig op het concert van 20 januari.

Voor meer informatie zie https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/harrypotter2018


Avond van de Filmmuziek

27 februari – 1 maart 2018 — Amsterdam
Dit is een jaarlijks terugkerend concert in één van de mooiste concertzalen in Nederland. Het is een concert met veel filmmuziek, maar vermaak speelt ook een grote rol. Het concert zal op een later tijdstip op TV worden uitgezonden. Soundtrackwereld is aanwezig op het concert van 1 maart.

Voor meer informatie zie http://avondvandefilmmuziek.nl/


Game of Thrones Live Concert Experience

mei – oktober 2018 — Europa and Amerika
We hadden een fantastische ervaring in 2017 tijdens Game of Thrones Live Experience in New York. Door het grote succes wordt de show voortgezet in Europa en weer in Amerika. Soundtrackwereld zal bij de show in Amsterdam op 21 mei aanwezig zijn.

Voor meer informatie zie https://www.gameofthronesconcert.com/


Film Music Prague 2018

19 – 22 april 2018 — Praag, Tsjechië
De volgende editie van het muziekfestival in Praag belooft weer geweldig te worden. We waren vorig jaar aanwezig en je kunt hierover terug lezen in onze Film Music Prague verslagen. Het 2018 programma is ook al aangekondigd en kan gelezen worden in onze programma-aankondiging.

Voor meer informatie over dit festival zie http://filmmusicprague.com/?lang=en


Krakau Filmmuziekfestival 2018

29 mei – 5 juni 2018 — Krakau, Polen
Veel is er nog niet bekend over de 11de editie van dit festival, behalve de data en Michael Nyman als eregast. We hebben vorig jaar erg genoten, zoals te lezen is in onze Krakau FMF verslagen.

Voor meer informatie over dit festival zie http://fmf.fm/


John Powell – Hollywood meets Classics

16 juni 2018 — Praag, Tsjechië
John Powell komt naar een Europa omdat het 100 jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog is afgelopen. Hij zal dan zijn klassieke werk A Prussian Requiem ter gehore brengen. Verder zal er ook filmmuziek van hem gespeeld gaan worden. Soundtrackwereld zal aanwezig zijn.

Voor meer informatie zie http://filmmusicprague.com/program/?lang=en#hollywood-meets-classics-john-powell


John Powell – Ice Age and beyond | Hollywood in Hamburg

24 juni 2018 — Hamburg, Duitsland
John Powell komt nog een keer naar Europa voor een eigen concert in Hamburg. Het is nog ver in de toekomst maar de tickets, voor de twee concerten op die dag, zijn nu al uitverkocht. Soundtrackwereld is aanwezig op het avondconcert.

Voor meer informatie zie: http://www.eventim.de/john-powell-ice-age-and-beyond-hollywood-in-hamburg-hamburg-Tickets.html


Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.