Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.


Gala van de Filmmuziek

12 januari 2024 - 13 januari 2024
Ede, Utrecht

Het Nederlands Filmorkest bestaat 25 jaar in 2024 en dat vieren zij met het Gala van de Filmmuziek. Ze nemen ons dan mee langs de allermooiste filmmuziek van de allerbeste films van de grootste genres van de afgelopen eeuw. De concerten zijn op 12 januari in Ede en op 13 januari in Utrecht. Wij zullen in Ede aanwezig zijn.

Game On! Game music in concert

8 februari 2024 - 10 februari 2024
Utrecht, Groningen, Leeuwarden

Het Noord Nederlands Orkest heeft al een paar keer muziek uit computerspellen uitgevoerd (in 2017 en 2021), en in 2024 zullen ze dat voor de derde keer doen. Net als bij de vorige edities zal zangeres Julie Elven weer optreden. De concerten worden gehouden op 8 februari in Utrecht, 9 februari in Groningen en op 10 februari in Leeuwarden. Wij zullen wederom aanwezig zijn bij het concert in Groningen.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 In Concert

14 november 2024 - 17 november 2024
De Doelen, Rotterdam

Harry Potter-concerten, waar je de film kunt bekijken met een orkest dat de muziek speelt, zijn enorm populair in Rotterdam en nu is het tijd voor de zevende film. Als je nieuwsgierig bent naar deze concerten, hebben we er hier over geschreven.

Avond van de Filmmuziek

15 november 2024 - 17 november 2024
Amsterdam

Dit is het grootste concert over filmmuziek in Nederland en wordt altijd voor televisie opgenomen. Dit jaar wordt het voor de tweede keer gehouden in Ziggo Dome. Je kunt hier over de laatste edities lezen. Uiteraard zal Soundtrackwereld aanwezig zijn.

Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.