Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.


Avond van de Filmmuziek

19 november 2021 - 20 november 2021

Amsterdam

Dit is het grootste concert over filmmuziek in Nederland en wordt altijd voor televisie opgenomen. Dit jaar wordt het voor de tweede keer gehouden in Ziggo Dome. Je kunt hier over de laatste edities lezen. Uiteraard zal Soundtrackwereld aanwezig zijn.

The Harry Potter Symphony

17 december 2021 - 26 december 2021

Den Haag

In een periode van ruim een week kunnen we in Den Haag genieten van een Harry Potter concert. Het wordt uitgevoerd door het International Symphony Orchestra uit Lviv, onder leiding van Raymond Janssen, die ook The Star Wars Suite hebben gedaan.

Wij zullen het concert op 18 december bijwonen.

Hans Zimmer Live

27 maart 2022 - 28 maart 2022

Amsterdam

Hans Zimmer keert terug naar Nederland! Hij zal twee keer in Amsterdam optreden. We hebben dit concert in 2016 bezocht, en we hebben een geweldige tijd gehad. Als je van plan bent om te gaan, neem dan oordopjes mee om de luisterervaring draaglijk te maken voor je oren. Het concert zou in Februari 2021 gehouden worden, ze zijn echter uitgesteld tot Maart 2022.

Two Steps From Hell – Live

16 juni 2022 - 17 juni 2022

Amsterdam

De twee componisten Thomas Bergensen en Nick Phoenix, beter bekend als Two Steps From Hell, zijn technisch gezien geen filmmuziekcomponisten. Ze zijn beter bekend om hun muziek die wordt gebruikt in filmtrailers. We hebben al eerder een dergelijk concert in Praag bijgewoond, dat kunt je lezen in ons Two Steps From Hell in Praag verslag. De twee concerten in Amsterdam, die in April 2020 gehouden zouden worden, zijn uitgesteld naar 16 en 17 juni 2022. We zullen het eerste concert bijwonen op 16 juni

Harry Potter and the Half-Blood Prince In Concert

10 november 2022 - 13 november 2022

De Doelen, Rotterdam

Harry Potter-concerten, waar je de film kunt bekijken met een orkest dat de muziek speelt, zijn enorm populair in Rotterdam en nu is het tijd voor de zesde film. Als je nieuwsgierig bent naar deze concerten, hebben we er hier over geschreven.

Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.