Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.


Avond van de Filmmuziek

9 oktober 2020 - 11 oktober 2020

Amsterdam

Dit is het grootste concert over filmmuziek in Nederland en wordt altijd voor televisie opgenomen. Dit jaar wordt het voor de tweede keer gehouden in Ziggo Dome. Je kunt hier over de laatste edities lezen. Uiteraard zal Soundtrackwereld aanwezig zijn.

In verband met corona wordt het concert driemaal gegeven, zodat er meer mensen in het gebouw kunnen.

Hans Zimmer Live

27 februari 2021 - 28 februari 2021

Amsterdam

Hans Zimmer keert terug naar Nederland! Hij zal twee keer in Amsterdam optreden. We hebben dit concert in 2016 bezocht, en we hebben een geweldige tijd gehad. Als je van plan bent om te gaan, neem dan oordopjes mee om de luisterervaring draaglijk te maken voor je oren. We gaan naar het concert op zaterdag.

Two Steps From Hell – Live

14 mei 2021 - 15 mei 2021

Amsterdam

De twee componisten Thomas Bergersen en Nick Phoenix, beter bekend als Two Steps From Hell, zijn technisch gezien geen filmmuziekcomponisten. Ze zijn beter bekend om hun muziek die wordt gebruikt in filmtrailers. We hebben al eerder een dergelijk concert in Praag bijgewoond, dat kunt je lezen in ons Two Steps From Hell in Praag verslag. De twee concerten in Amsterdam, die in April 2020 gehouden zouden worden, zijn uitgesteld naar 14 en 15 mei 2021. We zullen het eerste concert bijwonen op 14 mei.

Krakau Filmmuziekfestival 2021

25 mei 2021 - 31 mei 2021

Krakau, Polen

De 2020-editie van dit geweldige festival was aangekondigd… en daarna uitgesteld tot 2021, door corona. De organisatie heeft al gemeld dat het programma waarschijnlijk niet gewijzigd zal worden. Je kunt alles over het oorspronkelijke programma lezen in onze FMF 2020 programma-aankondiging. We hebben erg genoten van de vorige edities, zoals te lezen is in onze Krakau FMF verslagen.

Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.