Concerten

Hieronder vind je een overzicht van leuke concerten, die we waarschijnlijk zullen bijwonen.


Star Wars: A Film Music Concert

22 februari 2020

19:00

Praag, Tsjechië

Boha.Agency, die verantwoordelijk is voor Film Music Prague en andere geweldige concerten zoals het Joe Hisaishi concert in Praag, kondigde een concert aan met muziek uit de Star Wars franchise. Uit ervaring uit het verleden kun je een uniek concert verwachten, met muziek die je nog niet eerder live hebt gehoord.

Two Steps From Hell – Live

25 april 2020 - 26 april 2020

Amsterdam

De twee componisten Thomas Bergersen en Nick Phoenix, beter bekend als Two Steps From Hell, zijn technisch gezien geen filmmuziekcomponisten. Ze zijn beter bekend om hun muziek die wordt gebruikt in filmtrailers. We hebben al eerder een dergelijk concert in Praag bijgewoond, dat kunt je lezen in ons Two Steps From Hell in Praag verslag. Zij komen voor twee concerten naar Amsterdam op 25 en 26 april. We zullen het eerste concert bijwonen.

NNO speelt Gamemuziek

7 mei 2020 - 9 mei 2020

Groningen, Leeuwarden en Amsterdam

Het Noord Nederlands Orkest gaat na het succes van de eerste editie weer muziek uit videospellen uitvoeren. Terugkerende gasten zijn spelontwikkelaar Rami Ismail en zangeres Julie Elven. We kijken naar het concert op 7 mei in Groningen uit.

Krakau Filmmuziekfestival 2020

26 mei 2020 - 1 juni 2020

Krakau, Polen

De 2020-editie van dit geweldige festival is aangekondigd. Je kunt er alles over lezen in onze FMF 2020 programma-aankondiging. We hebben vorige edities erg genoten, zoals te lezen is in onze Krakau FMF verslagen.

Avond van de Filmmuziek

9 oktober 2020

Amsterdam

Dit is het grootste concert over filmmuziek in Nederland en wordt altijd voor televisie opgenomen. Dit jaar wordt het voor de tweede keer gehouden in Ziggo Dome. Je kunt hier over de laatste edities lezen. Uiteraard zal Soundtrackwereld aanwezig zijn.

Mocht je op zoek zijn naar een concert dat hierboven niet bij staat, kun je altijd op de website Movies In Concert kijken. Op deze website zijn de meeste concerten over filmmuziek wel te vinden.