Links

Hieronder vind je een overzicht van interessante websites.

Score magazinehttp://scoremagazine.nl
Score is een Nederlands blaadje wat jarenlang in een envelop op je deurmat viel. In dit blaadje stonden leuke artikelen, interviews met componisten en andere zaken over filmmuziek. Dit blaadje was er al ver voor het internet er was. Hedendaags brengen ze Score nog steeds uit. Je kunt het lezen via hun vernieuwde website in PDF-vorm.

Streaming Soundtrackshttp://streamingsoundtracks.com
Streaming Soundtracks is een internetradiostation dat al sinds 2001 bestaat. Voordeel van dit Amerikaans station is dat de luisteraars zelf nummers kunnen aanvragen die automatisch gespeeld gaan worden. Liefhebbers over de hele wereld kunnen het aanvragen dat een heel divers radiostation oplevert. Verder heeft deze website een leuke community met wie je kunt chatten. Klik op de listen knop op de website voor 24 uur per dag filmmuziek.

Movies In Concerthttp://moviesinconcert.nl
Deze website probeert alle filmmuziekconcerten over de hele wereld te verzamelen. Het is een Engelse site met een Nederlandse eigenaar. Met de juiste zoekopdracht kun je concerten bij je in de buurt vinden. Hoe handig is dat! Uiteraard is Soundtrackwereld ook aanwezig op een aantal van die concerten. Deze zijn concerten zijn uitgelicht op de concerten-pagina.

Main Titleshttp://maintitles.net
Main titles is een website in het Engels met wat reviews en interviews. Maar de kracht ligt voornamelijk in het forum. De gebruikers die dit forum bezoeken zijn allemaal filmmuziekliefhebbers maar zijn ook altijd in voor een grapje hier en daar. Deze combinatie zorgt voor een leuk en informatief forum over filmmuziek en andere zaken.

SoundtrackFesthttps://soundtrackfest.com/en/
SoundtrackFest is een Spaanse en Engelse website en het is de grootste bron voor filmmuziekconcerten en festivals met nieuws, interviews en rapportages. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van deze zaken, dan is dit de plek om in de gaten te houden.

JOHN WILLIAMS Fan Networkhttp://jwfan.com
Dit is een website met de focus op John Williams. Het beste deel ervan zijn de forums met zijn geweldige community. De belangrijkste aandachtspunt ligt natuurlijk op John Williams, maar ook andere onderwerpen worden hier besproken.

Film Score Monthlyhttp://www.filmscoremonthly.com
Deze website is begonnen als een papieren tijdschrift en bestaat al heel lang. Voor een klein bedrag per maand ontvang je een PDF met allerlei geweldige artikelen over filmmuziek. De site heeft ook het grootste forum over filmmuziek op internet.