Over ons

Soundtrackwereld gaat, zoals de naam al aangeeft, over muziek uit film, televisie, animaties en computerspellen. In januari 2017 zijn we gestart met albumrecensies van muziek die verband houdt met deze media. Verder hebben we prachtige interviews afgenomen met componisten en andere mensen uit de soundtrackindustrie en zijn er reportages te vinden over concerten en festivals die over de hele wereld georganiseerd zijn en die we hebben bijgewoond. Om op de hoogte te blijven, kun je ons het beste volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Soundtrack World

Alle inhoud op Soundtrackwereld is geschreven in het Nederlands maar heeft daarnaast ook een Engelse broer: Soundtrack World. Over het algemeen worden de meeste artikelen op beide websites geplaatst in hun eigen taal.

De hoofdredacteur

© Hulskers Fotografie

De hoofdredacteur en tevens oprichter van Soundtrackwereld is Anton Smit. Anton was 15 jaar lang medewerker voor Streaming Soundtracks, een internet radiostation dat in 2001 opgericht is. Omdat hij voor Streaming Soundtracks werkte begon hij  filmmuziekconcerten in Europa te bezoeken. Op deze concerten kwam hij in contact met de mensen in de filmmuziekindustrie. Anton heeft ook geschreven voor Score magazine. Na al deze jaren vond Anton het tijd om ook iets voor zichzelf te beginnen en heeft hij in januari 2017 Soundtrackwereld opgericht. Naast het onderhouden van Soundtrackwereld werkt Anton voltijd in de IT en speelt hij tuba in een plaatselijk orkest.

Anton Smit is lid van de International Film Music Critics Association.

Meehelpen

Als je ook geïnteresseerd bent in het schrijven over muziek in films en andere media dan kan dat! Het idee is dat hoe meer mensen informatieve stukken over deze muziek schrijven het nog meer onder de aandacht van de mensen komt. Het lijkt ons leuk als je ons mee wilt helpen. Bij interesse neem dan contact met ons op via ons contactformulier.