Over ons

Soundtrackwereld is zoals de naam al zegt een platform voor muziek voor films, televisie, animatie en computerspellen. Gelanceerd op januari 2017 focussen wij op nieuws met eigen inval, diepgaande reviews en informatieve columns over muziek. Verder hopen wij snel interessante interviews met componisten aan te bieden. Tot slot zullen wij rapporteren over filmmuziekconcerten die over de hele wereld gehouden worden. Wil je op de hoogte blijven dan kun je ons het beste volgen op facebook en twitter.

Soundtrack World

Alle inhoud op Soundtrackwereld is geschreven in het Nederlands maar heeft daarnaast ook een Engelse broer: Soundtrack World. Over het algemeen worden de meeste artikelen op beide websites geplaatst in hun eigen taal.

De hoofdredacteur

Anton links met Harry Gregson-Williams
Anton links met Harry Gregson-Williams

De hoofdredacteur en tevens oprichter van Soundtrackwereld is Anton Smit. Anton is medewerker van Streaming Soundtracks, een internet radiostation dat opgericht was in 2001. Omdat hij voor Streaming Soundtracks werkte begon hij  filmmuziekconcerten in Europa te bezoeken. Op deze concerten kwam hij in contact met de mensen in de filmmuziekindustrie. Anton heeft ook geschreven voor Score magazine. Na al deze jaren vond Anton het tijd om ook iets voor zichzelf te beginnen en heeft hij in januari 2017 Soundtrackwereld opgericht. Naast het onderhouden van Soundtrackwereld werkt Anton voltijd in de IT en speelt hij tuba in een plaatselijk orkest.

Meehelpen

Als je ook geïnteresseerd bent in het schrijven over muziek in films en andere media dan kan dat! Het idee is dat hoe meer mensen informatieve stukken over deze muziek schrijven het nog meer onder de aandacht van de mensen komt. Het lijkt ons leuk als je ons mee wilt helpen. Bij interesse neem dan contact met ons op via ons contactformulier.