15e IFMCA Award nominaties en winnaars

Elk jaar hebben de International Film Music Critics Association hun eigen awards. Deze prijzen hebben niet de glans van een Oscar of een Golden Globe, maar ze worden uitgedeeld door liefhebbers van filmmuziek die deze muziek in hun bloed hebben. Dit maakt hun keuze heel interessant: alle nominaties en winnaars zijn buitengewoon goed.

Hieronder zijn de nominaties voor hun twee hoofdcategorieën met de winnaar vetgedrukt. Daarnaast noemen we dit jaar ook de nominaties en winnaar van “Soundtrack voor beste documentaire” aangezien die geschreven is door onze eigen Matthijs Kieboom, die wij vorig jaar intensief hebben gevolgd. Helaas heeft hij dit jaar deze prijs niet gewonnen.

Soundtrack van het jaar

 • Black Panther door Ludwig Göransson
 • First Man door Justin Hurwitz
 • Mary Poppins Returns door Marc Shaiman
 • Max And Me door Mark Mckenzie
 • Solo: A Star Wars Story door John Powell

Componist van het jaar

 • Roque Baños
 • Nicholas Britell
 • Ludwig Göransson
 • James Newton Howard
 • Alan Silvestri

Soundtrack voor beste documentaire

 • Dynasties door Benji Merrison en Will Slater
 • Free Solo door Marco Beltrami
 • McQueen door Michael Nyman
 • Tides Of Fate door Pinar Toprak
 • Wild door Matthijs Kieboom

Dit zijn niet alle categorieën, ze hebben veel meer subcategorieën. Deze kun je vinden op 2018 IFMCA Awards Winnaars.

Proficiat aan alle winnaars!

Auteur

 • Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website als hobby werkt Anton fulltime in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *