Philip Glass viert zijn 80e verjaardag

Componist Philip Glass viert zijn 80e verjaardag vandaag. Als je zijn muziek niet kent hij heeft een andere manier van componeren. Zijn muziek herhaalt vaak en is zeer minimalistisch. Als je hiermee niet bekend kent is er een grote kans dat het heel saai zal klinken. Maar als je heel goed luistert hoor je kleine nieuwe dingen en leer je het te waarderen. Althans dat hoop ik. Er zijn veel mensen die zijn muziek gewoon niet leuk vinden. Hij heeft muziek geschreven voor onder andere de films Koyaanisqatsi, The Truman Show en The Hours.

Glass heeft een goede band met het orkest in Groningen. Een goede reden om deze concerten bij mij om de hoek te bezoeken. Ik heb een concert bijgewoond met alleen hem op piano. Koyaanisqatsi met zijn eigen ensemble en tot slot een interventie met hem, zijn piano en het publiek.

Philip Glass in Groningen
Glass tijdens zijn interactie met publiek

Filmmuziek is maar een klein deel van Glass zijn repertoire. Hij heeft opera’s, symfonieën, en concertos geschreven. Op zijn verjaardag trakteert Glass ons op de premiere van zijn Symfonie Nr.11 in New York.

Gefeliciteerd!

Auteur

  • Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website als hobby werkt Anton fulltime in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *