71e BAFTA genomineerden en winnaar

© BAFTA

Gisteravond werden de BAFTA’s voor de 71e keer uitgereikt door de British Academy of Film and Television Arts. Ze hebben maar één muziekcategorie, namelijk ‘Beste originele muziek’. Deze lijst verschilt behoorlijk van de Oscars of de Golden Globes.

Hieronder vind je alle genomineerden met de winnaar vetgedrukt.

Beste originele score

  • Benjamin Wallfisch, Hans Zimmer – Blade Runner 2049
  • Dario Marianelli – Darkest Hour
  • Hans Zimmer – Duinkerke
  • Jonny Greenwood – Phantom Thread
  • Alexandre Desplat – The Shape of Water

Gefeliciteerd Alexandre Desplat!

Auteur

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *