Programma Krakau filmmuziekfestival 2019 is aangekondigd

Elk jaar vindt in mei het filmmuziekfestival (FMF) plaats in Krakau. Over een periode van 8 dagen kunnen de bezoekers genieten van concerten, ontmoetingen met componisten en workshops over filmmuziek. Wij hebben uitgebreid verslag gedaan over de vorige twee edities.

Zojuist zijn de gasten en het programma  aangekondigd. De gasten die gaan komen zijn in ieder geval: Alexandre Desplat, Craig Armstrong, Bruno Coulais, Antonio Sánchez, Don Davis, Krzysztof Zanussi, Antoni Komasa-Łazarkiewicz, Bartosz Chajdecki en Marcin Masecki.

Hieronder vind je een overzicht van de concerten:

  • Dinsdag 14 mei: Een concert met een nadruk op koor met Bruno Coulais als gast
  • Woensdag 15 mei: Voorstelling van de film Bram Stoker’s Dracula met de muziek van Wojciech Kilar door Don Davis gedirigeerd.
  • Donderdag 16 mei: Een concert voor de Poolse regisseur Krzysztof Zanussi met een aantal Poolse componisten als gast
  • Vrijdag 17 mei: Eerst Disney in Concert gespeeld door FMF Jeugdorkest en daarna een live screening van Birdman met Antonio Sanchez
  • Zaterdag 18 mei: Een concert waar Alexandre Desplat zijn eigen muziek zal dirigeren met daarna een dansfeest met Tarantino muziek
  • Zondag 19 mei: Zondagmiddag, muziek van Desplat in een kleinere bezetting en in de avond het galaconcert met muziek van Craig Armstrong.
  • Dinsdag 21 mei: Het Disneyconcert nog een keer op een andere locatie.

Het lijkt ons ook dit keer weer een fantastisch programma! Lijkt  het je leuk om dit festival te bezoeken maar weet je niet hoe het gaat. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Dan helpen wij je verder.

Om alvast in de stemming te komen, hier zijn alvast wat filmpjes van de 2018 editie.

Auteur

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *