Filmmuziekfestival Praag heeft programma compleet

Film Music Prague 2018 logoElk jaar is er een filmmuziekfestival in Praag. We hebben verslag gedaan van het laatste festival hier op deze site en zullen dat in 2018 weer doen. Afgelopen week heeft de organisatie het laatste concert aangekondigd, waarmee nu alle concerten bekend zijn.

Het programma

19 April: Goosebumps! The Opening Night
Dit concert staat in het teken van de speciale gast van de avond en tevens de dirigent: Benjamin Wallfisch. Je kan allerlei suites verwachten uit films waaraan hij heeft gewerkt, zoals Bladerunner 2049 en IT.

20 April: Two Steps from Hell “Live in Concert”
De meesters van epische trailermuziek, Two Steps from Hell, hebben hun eigen concert op dit festival. Beide componisten, Thomas Bergersen en Nick Phoenix, zullen aanwezig zijn. Het concert in de avond is helaas uitverkocht, maar gelukkig is er een extra concert in de middag aangekondigd!

21 April: Clint Mansell “Symphonic”
Deze avond staat in het teken van de muziek van de Britse componist Clint Mansell. Hij zal zelf aanwezig zijn en deze avond is een wereldpremière met volledige symphonische muziek van deze componist.

22 April: True Stories Gala
Het programma van dit concert bevat muziek van veel bekende componisten. Verwacht muziek uit films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen, zoals King’s Speech, Catch Me If You Can, en vele anderen.

Voor meer informatie bezoek de website van dit festival.

Wij kijken enorm uit naar dit festival, wat elk jaar groter wordt in omvang.

Film Music Prague Alien Concert
Genomen tijdens Alien concert vorig jaar

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *