Ennio Morricone op 91 jarige leeftijd overleden

Helaas is de Italiaanse legende niet meer onder ons. Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd door een val overleden. Hij heeft in zijn carriere meer dan 500 soundtracks op zijn naam gezet, inclusief Westerns zoals The Good, the Bad and the Ugly, en won in 2016 een Oscar voor zijn muziek in The Hateful Eight.

Wij hebben twee concerten van hem mee gemaakt. Een was in Antwerpen in 2013 en de andere in Turijn in 2018 waarvan wij een verslag hebben geschreven.

Ennio Morricone Florence 002
Ennio Morricone in 2018

Hij zal zeker gemist worden en wij wensen zijn naaste familie veel sterkte.

Auteur

  • Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.