Krzysztof Penderecki op 86-jarige leeftijd overleden

Op 86-jarige leeftijd is de Poolse componist Krzysztof Penderecki deze zondagochtend overleden. Hoewel hij niet echt een filmmuziekcomponist was, hebben zijn werk en invloeden een grote stempel gedrukt op de klassieke wereld, maar ook veel filmmuziekcomponisten, zoals Elliot Goldenthal en vele anderen, zijn beïnvloed door zijn muziek. Zijn stijl was zeer geschikt voor horrorfilms en zijn werk is bijvoorbeeld te horen in The Shining, The Excorcist en Shutter Island.

We hadden de eer om met hem als hoofdgast een concert bij te wonen in Krakau, waar zijn muziek werd uitgevoerd, wat een zeer interessante ervaring was. Zijn unieke benadering van muziek zal zeer gemist worden. We wensen zijn naaste omgeving het allerbeste toe.

Auteur

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *