Ryuichi Sakamoto op 71-jarige leeftijd overleden

De Japanse componist Ryuichi Sakamoto is helaas op 28 maart overleden. Kanker heeft hem verslagen terwijl hij slechts 71 jaar oud was. In zijn carrière heeft hij verbluffende muziek geschreven, waaronder de muziek voor de films The Revenant, The Last Emperor en Merry Christmas Mr. Lawrence, die hem allemaal veel prijzen opleverden. Zonder dat ik het wist, was hij van grote invloed op mijn liefde voor filmmuziek toen ik nog maar een kind was: Ik luisterde al vaak naar zijn thema voor Merry Christmas Mr. Lawrence op een cassettebandje voordat ik zelfs maar het concept van een soundtrack kende.

Wij condoleren zijn naaste omgeving en wensen hen het allerbeste toe.

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *