World Soundtrack Awards 2020 gaat online

The World Soundtracks Award is een van de grootste, oudste en een van de belangrijkste filmmuziek-evenementen ter wereld en wordt elk jaar gehouden in de Belgische stad Gent. Dit jaar gaan ze hun 20e editie vieren, maar het komt niet als een verrassing dat het houden van een reguliere editie helaas niet mogelijk is vanwege het coronavirus. Als alternatief hebben de organisatoren gekozen voor een zeer interessante online editie. Voor deze editie worden het concert en de prijsuitreiking van de World Soundtrack Awards live gestreamd op het internet. Er zijn ook gasten aangekondigd, met Alexandre Desplat als hoofdgast, maar ook The 2020 World Soundtrack Lifetime Achievement Award zal worden uitgereikt aan de veelgeprezen componist Gabriel Yared, die op de allereerste editie van de WSAwards in 2001 als eregast aanwezig was. Tot slot zal ook de muziek van Michael Abels worden uitgevoerd, want hij won The 2019 Discovery of the Year WSAward.


Als je het concert virtueel wilt bijwonen, moet je het registratieformulier voor The World Soundtrack Awards 2020 invullen.

Auteur

  • Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.