CineTalk’s Sandro Forte overleden op leeftijd van 49 jaar

Vandaag ontving ik het trieste nieuws dat Sandro Forte van de Canadese website CineTalk aan natuurlijke dood is heengegaan. Hij was slechts 49 jaar oud. Ik ontmoette Sandro tijdens het Krakau filmmuziekfestival in 2018 waar we allebei als gast waren uitgenodigd. Hierdoor zaten we naast elkaar tijdens concerten en hadden we aangename gesprekken over film, muziek, cultuur en meer verbazingwekkende dingen. Ik heb hem leren kennen als een geweldig persoon. Tijdens die editie werkten we samen aan een interview met de fantastische componist en Oscarwinnaar Elliot Goldenthal. Als je goed leest, zie je het vakmanschap van Forte. Hij heeft met zijn geweldige vragen zoveel fantastische verhalen uit Goldenthal weten te halen, waar ik niet toe in staat was. Ik probeer nog steeds zijn manier van interviewen tot op de dag van vandaag te hanteren. Je kunt het lezen in ons gesprek met Elliot Goldenthal.

Afgelopen september was ik met twee vrienden op vakantie in Oost-Canada en was ik uitgenodigd in zijn huis. In plaats van aanwijzingen te geven over hoe je van de bushalte naar zijn huis moest lopen, kwam hij ons halverwege tegemoet om ons te begeleiden. Dit is een heel klein ding dat laat zien hoe hij eerst aan andere mensen dacht, voordat hij naar zichzelf keek.

Sandro Forte zal gemist worden. Ik wou dat meer mensen hem konden ontmoeten en naar al zijn geweldige verhalen konden luisteren. Ik wens zijn familie en vrienden het allerbeste.

De enige foto die ik van Sandro Forte heb waar hij rechts vol trots de FMF vlag hoog houdt

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

    Bekijk Berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *