Concerten Krakau Filmmuziekfestival 2020 aangekondigd

De Poolse stad Krakau organiseert elk jaar in mei een filmmuziekfestival (FMF). Bezoekers kunnen gedurende 7 dagen genieten van concerten, ontmoetingen met componisten en workshops over filmmuziek. We gaan al jaren naar dit festival, zelfs al voor de start van deze site. Als je nieuwsgierig bent naar eerdere edities, kun je meer informatie vinden in onze Krakau FMF-verslagen.

Het festival wordt gehouden van 26 mei tot 1 juni 2020 en bestaat uit de volgende concerten.

26 mei – Cinema Chorale

Het is de tweede keer dat het festival een concert geeft met een sterke focus op een koor. Deze keer is er ook een piano aan de mix toegevoegd. 

Zie voor meer informatie FMF2020 – Cinema Chorale. Bent je nieuwsgierig naar het eerste Cinema Chorale, klik dan op de afbeelding.

FMF 2019 © Edyta Dufaj

27 mei – Scoring4Polish Directors

Dit is een van de reguliere concerten op dit festival. Het is een concert met muziek uit films en televisie van Poolse regisseurs, en deze keer is de beurt aan regisseur Jerzy Hoffman. Andere gasten voor dit concert zijn de componisten Krzesimir Dębski, Piotr Marczewski, Łukasz Targosz, Leszek Możdżer en Maciej Zieliński.

Zie voor meer informatie FMF2020 – Scoring4PolishDirectors. Als je nieuwsgierig bent naar de vorige Scoring4Polish Directors-concerten, klik dan op de afbeeldingen hieronder.

Scoring4Polish Directors
FMF 2018 © Wojciech Wandzel
FMF 2019

28 mei – Cinematic Piano: Daniel Bloom

Officieel heeft dit terugkerende concert een sterke focus op de piano om sfeer te creëren, maar voor deze is het belangrijkste instrument de synthesizer die door componist Daniel Bloom wordt gespeeld. Regisseur Jacek Borcuch zal ook aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie FMF2020 – Cinematic Piano. Als je nieuwsgierig bent naar de vorige Cinematic Piano-concerten, klik dan op onderstaande afbeeldingen.

Jean-Michel Bernard Cinematic piano
FMF 2017
FMF 2018
FMF 2019

28 mei – Stranger Things

Er is een tweede concert deze dag met muziek uit de hitshow Stranger Things. Componisten Kyle Dixon en Michael Stein zullen de muziek zelf uitvoeren.

Zie voor meer informatie FMF2020 – Stranger Things. We hebben vorig jaar een Stranger Things-concert in Praag bijgewoond. Klik op de afbeelding om ons verslag hierover te lezen.

Stranger Things in Praag

29 mei – Dance2Cinema: Scorsese

Tijdens dit concert kunt je de hele nacht door dansen op liedjes uit Martin Scorsese films. 

Zie voor meer informatie FMF2020 – Dance2Cinema. Voor  vorige Dance2Cinema-concerten, klik dan op onderstaande afbeeldingen.

FMF 2018
FMF 2019 © Black Shadow Studio

30 mei – TV Series Gala

Dit is de tweede keer dat het festival een groot concert organiseert met televisiemuziek, inclusief de terugkeer van muziek uit Vikings van Trevor Morris, die weer te gast zal zijn op het festival samen met Mac Quayle, Martin Phipps, Hauschka, Bartosz Chajdecki en Łukasz Targosz.

Zie voor meer informatie FMF2020 – TV Gala. Als je geïnteresseerd bent in het eerste TV Gala, bekijk dan deze fantastische video hieronder.

31 mei – De muziek van John Powell

Componist John Powell zal een concert presenteren met zijn eigen muziek. Aangezien Gavin Greenaway dirigeert, zal hij het concert waarschijnlijk ongeveer het zelfde zijn als in 2018 in Hamburg. Sommige gasten voor dit concert zijn nog niet aangekondigd, maar ASCAP-voorzitter en songwriter Paul Williams zal ieder geval aanwezig zijn.

Zie voor meer informatie FMF2020 – John Powell. We hebben in het verleden John Powell-concerten bijgewoond, waaronder die in Hamburg. Deze vind je terug onder de onderstaande afbeeldingen.

John Powell in Hamburg
John Powell in Malaga
John Powell concert in Praag

1 juni – Onaangekondigde vertoning

Dit is de enige onaangekondigde activiteit, maar het is waarschijnlijk geen concert. Als dit wel zo is dan zullen we je hierover informeren.

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *