Krakau Filmmuziekfestival 2022 aangekondigd

De Poolse stad Krakau organiseert elk jaar in mei een filmmuziekfestival (FMF). Bezoekers kunnen gedurende vele dagen genieten van concerten, ontmoetingen met componisten en workshops over filmmuziek. We gaan al jaren naar dit festival, zelfs al voor de start van deze site. Als je nieuwsgierig bent naar eerdere edities, kun je meer informatie vinden in onze Krakau FMF-verslagen.

Het festival wordt gehouden van 23 tot en met 29 mei 2022 en bestaat uit de volgende concerten.

24 Mei – Kilar | Glass

Het evenement viert de expressieve muziek van Wojciech Kilar, die dit jaar zijn 90e verjaardag zou hebben gevierd en toont daarnaast ook minimalistische composities van Philip Glass. Muziek van de twee maestro’s wordt uitgevoerd door de pianist Aleksander Dębicz, de sopraan Joanna Radziszewskiej en het orkest Sinfonietta Cracovia onder leiding van Michael Riesman, dirigent van het Philip Glass Ensemble.

25 mei – Scoring4Polish Directors

Dit is een van de vaste concerten op dit festival. Het is een concert met muziek uit films en televisie van Poolse regisseurs en deze keer is de regisseur Jerzy Skolimowski aan de beurt. Tijdens het concert in het Krzysztof Penderecki Auditorium van het ICE Kraków Congress Centre zal ook de prijs voor de Poolse soundtrack van het jaar worden uitgereikt.

26 mei – Composers4Ukraine

De muziek drukt haar respect uit voor de heldhaftigheid van de oosterburen van Polen en de enorme golven van steun van over de hele wereld. Polen heeft al meer dan twee miljoen vluchtelingen opgenomen, waaronder veel muzikanten uit Kiev, L’viv en Kharkiv die op zoek zijn naar werk. Het koor en orkest dat op 26 mei optreedt, bestaat onder meer uit muzikanten uit Oekraïne.

27 mei – Słowińska I AUKSO I Konieczny

Tijdens dit concert zal muziek ten gehore worden gebracht van Zygmunt Konieczny, een bejubeld Krakauws componist van melodieën voor literaire liederen en schrijver van filmmuziek.

28 mei – The Music of John Powell

Componist John Powell zal een concert geven met zijn eigen muziek. Aangezien Gavin Greenaway dirigeert, wordt het waarschijnlijk net zo’n concert als het concert dat zij beiden in 2018 in Hamburg hebben gegeven.

29 mei – Vertoning van How to Train your Dragon

Het laatste concert zal een vertoning zijn van How to Train your Dragon met een live orkest. Het evenement is gericht op kinderen en John Powell zal als gast aanwezig zijn

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *