Vangelis op 79-jarige leeftijd overleden

Componist Evángelos Papathanassíou, beter bekend als Vangelis, is op 17 mei 2022 overleden. Hij heeft al vele jaren niet meer voor films geschreven, maar sommige van zijn soundtracks uit de jaren ’80 worden tot op de dag van vandaag nog steeds bejubeld, waaronder Chariots of Fire en Blade Runner. Zijn muziek uit die tijd liet de wereld zien dat briljante filmmuziek kan worden gemaakt door het gebruik van analoge synthesizers.

Dat hij in vrede mag rusten.

Auteur

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *