Filmmuziekfestival Krakau 2023 programma aangekondigd

De Poolse stad Krakau organiseert elk jaar een filmmuziekfestival (FMF) in mei. Bezoekers kunnen genieten van concerten, ontmoetingen met componisten en workshops over filmmuziek. We hebben op deze site al veel edities uitgebreid behandeld en gisteren werden de concerten voor de 2023 editie van het festival bekendgemaakt:

Donderdag 25 mei – Kaczmarek2Cinema
Dit is een concert dat zich richt op de muziek van Jan A. P. Kaczmarek, maar ook van andere jonge Poolse componisten. Tijdens dit concert wordt ook de Polish Soundtrack Award uitgereikt.

Vrijdag 26 mei – FMF Echoes of Space
Het FMF Echoes of Space concert is een meeslepend evenement waarbij elektronische filmmuziek wordt gecombineerd met een voor die gelegenheid geprepareerd surround sound systeem. Het omvat onder meer muziek uit Everything Will Change van Gary Marlowe.

Zaterdag 27 mei – FMF Space Gala
Dit jaar nodigt het festival ons uit om de ruimte in te gaan. Dit concert zal enkele van de populairste filmtitels uit andere werelden bevatten: Avatar: The Way of Water, Gravity, Solaris, Arrival en vele anderen.

Zondag 28 mei – FMF4Kids: E.T. – Live in Concert
Beleef al het mysterie en plezier van het onvergetelijke avontuur in de geliefde film die het publiek wereldwijd in de ban hield, compleet met John Williams’ score live uitgevoerd door een volledig symfonieorkest in sync met de film geprojecteerd op een enorm HD-scherm!

Maandag 29 mei – De muziek van Patrick Doyle
In de naburige stad Katowice wordt een concert gehouden om de muziek van Patrick Doyle te eren.

Dinsdag 30 mei – Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023
Hans Zimmer toert tegelijk met het FMF door Europa met Hans Zimmer Live en hij werkt samen met het festival voor zijn optreden in Krakau.

Soundtrackwereld zal hoogstwaarschijnlijk weer bij dit festival aanwezig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *