2024 GRAMMY Award winnaars aangekondigd

Op 4 februari 2024 is een van de meest prestigieuze muziekprijzen, de GRAMMY Awards, bekendgemaakt. Tussen de vele categorieën zitten ook enkele awards in de mediacategorie die we graag willen vermelden. Hieronder vind je de lijst met genomineerden met daarbij de winnaar vetgedrukt. Het is heel interessant om zoveel dubbele vermeldingen in deze lijsten te zien.

Best Score Soundtrack For Visual Media (Includes Film And Television)

Best Score Soundtrack for Video Games and Other Interactive Media

Best Song Written for Visual Media

  • “Barbie World” uit Barbie The Album – Naija Gaston, Ephrem Louis Lopez Jr. & Onika Maraj, songwriters (Nicki Minaj & Ice Spice Featuring Aqua)
  • “Dance The Night” uit Barbie The Album – Caroline Ailin, Dua Lipa, Mark Ronson & Andrew Wyatt, songwriters (Dua Lipa)
  • “I’m Just Ken” uit Barbie The Album – Mark Ronson & Andrew Wyatt, songwriters (Ryan Gosling)
  • “Lift Me Up” uit Black Panther: Wakanda Forever – Music From And Inspired By – Ryan Coogler, Ludwig Göransson, Robyn Fenty & Temilade Openiyi, songwriters (Rihanna)
  • “What Was I Made For?” uit Barbie The Album – Billie Eilish O’Connell & Finneas O’Connell, songwriters (Billie Eilish)

Winnaars, gefeliciteerd!

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *