2022 Oscar genomineerden en winnaars

Gisteravond werden de Academy Awards uitgereikt tijdens een erg intensieve awardshow. Deze Oscars worden gezien als de belangrijkste prijs die in de filmindustrie gewonnen kunne worden. Er zijn veel categorieën, maar wij zijn alleen geïnteresseerd in deze twee: “Best Original Score” en “Best Original Song”. Om een betere awardshow voor televisie te maken, besloot de Academy om de Oscar voor Beste Score uit te reiken in een pre-show evenement, wat volgens ons een verschrikkelijk idee was. Hieronder worden alle genomineerden genoemd met de winnaars vetgedrukt.

Best Original Score

Best Original Song

  • “Be Alive” from King Richard – DIXSON and Beyoncé Knowles-Carter
  • “Dos Oruguitas” from Encanto – Lin-Manuel Miranda
  • “Down To Joy” from Belfast – Van Morrison
  • “No Time To Die” from No Time To DieBillie Eilish and Finneas O’Connell
  • “Somehow You Do” from Four Good Days – Diane Warren

Winnaars gefeliciteerd!

Author

  • Anton Smit

    Anton is de hoofdredacteur en oprichter van Soundtrackwereld. Nadat hij een tijdje af en toe over filmmuziek had geschreven, vond hij het tijd worden om een eigen site te creëren om muziek uit film, maar ook uit andere media, te promoten. Naast tijd te besteden aan deze website is Anton lid van de International Film Music Critics Association, werkt Anton in de IT en speelt hij tuba in een lokaal orkest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *